°C
22 July 2019

Πες μου ζώδιο να σου πω τι κήπο έχεις!

Γράφει η αστρολόγος Ουρανία Αλευριάδου …
Πες μου ζώδιο να σου πω τι κήπο έχεις!

Η κηπουρική είναι μία δημιουργική ενασχόληση, η οποία συνδιάζει την καλαισθησία με την γέννηση. Το πιο όμορφο συναίσθημα είναι όταν βλέπεις να ξεπροβάλει μέσα από το χώμα, εκείνο το καταπράσινο βλαστάρι, που θα σου αποκαλύψει στη πορεία το θαύμα του! Μία διαδικασία που εγκυμονεί ένα καρπό , όπως μία μητέρα την ζωή μέσα στην μήτρα της. Ας δούμε αυτήν την πορεία μέσα από τις ικανότητες γι αυτήν που υπάρχουν σε κάθε ζώδιο.


Κριός: Ανυπόμονος

Θέλει ότι φυτεύει να φυτρώνει και επιτόπου! Για αυτό χρησιμοποιεί όλα τα χημικά του κόσμου, για άμεσα αποτελέσματα! Η πυκνή πρασινάδα, είναι το στοιχείο του! Λατρεύει τα κίτρινα και κόκκινα λουλούδια, όπως εκείνες τις πιπερίτσες τις καυτερές!

Ταύρος: Δημιουργός
Η σχέση του με τη γη είναι τόσο στενή που ότι πιάνει στα χέρια του, ακόμα και το πιο ξερό κλαδί, το μεταμορφώνει σε κάτι καταπράσινο , καρποφόρο και μοναδικό! Έχει φυτά παντού, το πιο όμορφο κήπο και ένα μποστάνι πολύ παραγωγικό!

Δίδυμος: Αδιάφορος
Δεν ασχολείται καν! Δεν υπάρχει ίχνος φυτού στο σπίτι τους ή στη δουλειά τους, άντε κανένας κάκτος και αυτός επειδή είναι ξερός και σίγουρα ήρθε από δώρο! Δεν έχουν καν χρόνο για να δώσουν σημασία στη πρασινάδα! Για αυτό συνήθως προτιμούν τις πόλεις!

Καρκίνος: Περιποιητικός
Του αρέσουν τα φυτά του εσωτερικού χώρου! Αυτά που δεν απαιτούν τον ήλιο, ούτε το τρελό πότισμα! Θα τα φροντίσει, σε σημείο που ίσως τα πνίξει από το νερό, πάντως τα συγκεκριμένα αντέχουν! Λατρεύουν τα λευκά και κίτρινα λουλούδια!

Λέων: Δημιουργός
Η σχέση του με τη γη είναι τόσο στενή που ότι πιάνει στα χέρια του, ακόμα και το πιο ξερό κλαδί, το μεταμορφώνει σε κάτι καταπράσινο , καρποφόρο και μοναδικό! Έχει φυτά παντού, το πιο όμορφο κήπο και ένα μποστάνι πολύ παραγωγικό!

Παρθένος: Πρακτικός
Βασικά είναι ο καλύτερος κηπουρός και ο πιο σπαστικός θα έλεγα! Το κάθε πράγμα στο καιρό του, για αυτό όλο το θέμα το έχει απόλυτα οργανωμένο. Αν περάσει η εποχή κάποιου φυτού, θα το αφήσει για την επόμενη. Και εννοείται μακριά από τα εργαλεία του!

zodiac

Ζυγός: Αρμονικός
Ένας τόσο ρομαντικός τύπος, θέλει να ζει μέσα στο παράδεισό του! Για αυτό το πυκνό πράσινο βρίσκεται παντού, όμως έτσι που να τον αγκαλιάζει γλυκά ομοιόμορφα! Είναι εγκεφαλικός τύπος και του αρέσουν πολύ οι συμμετρίες! Τα παλ τα χρώματα τα προτιμά!

Σκορπιός: Μυστικιστής
Ως μοναχικός καβαλάρης που είναι του αρέσουν οι περιφραγμένοι κήποι, που κανείς δε μπορεί να δει τι μπορεί να κάνουν από πίσω! Τους αρέσουν τα σκοτεινά τα σκούρα χρώματα, συνεπώς τα τριαντάφυλλα εκείνα τα βελουδένια, ίσως να είναι το στοιχείο τους ακόμα και βαθύ χρυσό κίτρινο..

Τοξότης: Φιλοσοφημένος
Ένας τέτοιος τύπος, θα σηκώσει όλο το φυτώριο, θα αγοράσει τα πάντα εν ολίγοις και θα τα φυτέψει μια και έξω, είτε είναι η εποχή τους, είτε όχι! Πειραματίζεται περισσότερο, αφού είναι περίεργος, για το αποτέλεσμα. Τα γαλαζοπράσινα ή τα γαλαζοκόκκινα άνθη είναι αυτά που του αρέσουν πολύ!

Αιγόκερως: Παλιομοδίτης
Ένας κηπουρός, με τα όλα του! Ότι πιο παλιό, άλλο τόσο του αρέσει! Τα μπορντό τα τούβλα, το ξύλο, η πέτρα και τα δρομάκια που καταλήγουν κάπου! Οι αναριχώμενες τριανταφυλλιές είναι το στοιχείο τους, όπως όμως και τα δέντρα, που παράγουν κάτι. Το μποστάνι δε, μοναδικό!!

Υδροχόος: Εκκεντρικός
Είναι περισσότερο της ιδέας, παρά της πράξης! Όμως βρίσκει τον τρόπο να έχει ένα μοναδικό κήπο, με φυτά που ίσως να είναι και υπο εξαφάνιση! Ότι πιο δημιουργικό και πρωτότυπο υπάρχει, όσο άξιο θαυμασμού μπορεί να είναι, θα το έχει σπίτι του!

Ιχθύες: Απειθάρχητος
Τη ζούγκλα ένας τέτοιος τύπος την έχει σκαρφιστεί! Είναι τόσο ατημέλητος, τόσο ανοργάνωτος και τόσο χαώδες που θα φυτέψει τα πάντα, παντού και ότι γίνει! Περισσότερο τον ενδιαφέρουν τα διακοσμητικά στοιχεία, όπως οι πέργολες!