°C
28 May 2018

Εγώ,  η γυναίκα με τη ζελεδένια κοιλιά και τους πεσμένους γλουτούς…

Από την Αλκυόνη Χριστοδουλάκη …
Εγώ,  η γυναίκα με τη ζελεδένια κοιλιά και τους πεσμένους γλουτούς…

Προς τους “Καρατσιώληδες” που είναι ανίκανοι να αντιληφθούν την πραγματικότητα που δε συμφωνεί με το μικρόκοσμο τους και θεωρούν αντικείμενο “πλακίτσας” τη χυδαία προσβολή γυναικών που δεν ταιριάζουν στην… κατά φαντασία απολλώνια ομορφιά των ίδιων:

Εγώ, η γυναίκα με τη ζελεδένια κοιλιά που χάλασα την αισθητική σου, γέννησα πριν από δύο μήνες και αυτή η βόλτα μου στην παραλία ήταν το μοναδικό δίωρο μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες που μπόρεσα να ξεκουραστώ. Και ο σύντροφός μου που με βλέπει να περιφέρομαι “σαν βατράχι” όπως λες, με κοιτάζει με αγάπη σεβασμό γιατί έφερα στον κόσμο το παιδί μας.

Εγώ, η γυναίκα με την κάκιστη ημίγυμνη όψη μου όπως λες, πάσχω από ινσουλινοαντίσταση και κάνω καθημερινά ό,τι καλύτερο μπορώ καθώς δεν υπάρχει ακόμα κάποιο εγκεκριμένο φάρμακο για τη θεραπεία της και καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το να χάσω κιλά. Και ο απογοητευμένος σύντροφος όπως λες που βρίσκεται δίπλα μου, έχει στερηθεί πολλές απολαύσεις για να με στηρίξει και να με κάνει να νιώθω όμορφη.

Εγώ, η γυναίκα με τους πεσμένους γλουτούς που επιβεβαιώνει το τραγικότατο φαινόμενο της πλαδαρής Ελληνίδας όπως λες, λαμβάνω αντικαταθλιπτικά επειδή πριν από δύο χρόνια έχασα τον 5χρονο γιο μου σε τροχαίο. Και ο κακόμοιρος σύντροφος όπως λες που είναι δίπλα μου όταν με κοιτάζει με θαυμάζει που βρήκα το κουράγιο να αφήσω τη φωτογραφία του παιδιού μας για μια ώρα και να προσπαθήσω να περάσω μαζί του λίγο ποιοτικό χρόνο μετά από την ασταμάτητη στήριξη που μου έχει προσφέρει.

Εγώ, η παντελώς αγύμναστη γυναίκα που επειδή φόρεσα μαγιώ κι όχι το παλτό μου στην παραλία και λες ότι νομίζω πως είμαι ημίθεα, όπως βλέπεις κάθομαι κάτω από την ομπρέλα κυρίως γιατί ο ήλιος με ενοχλεί. Και σου χαλάω την αισθητική σου για μισή ώρα επειδή λαμβάνω συνθετικά κορτικοειδή λόγω του εγκεφαλικού μου όγκου και δεν αντέχω παραπάνω στην παραλία. Και ο σύντροφος που με συνοδεύει και δε σέβομαι όπως λες, είναι εκείνος που όταν οι πόνοι μου γίνονται αφόρητοι και οι μαύροι κύκλοι κρύβουν κάθε λάμψη που άλλοτε είχα, με κοιτάζει σαν να βλέπει την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο.

Εσύ μπορείς να βλέπεις γύρω σου φάλαινες και wanna be baywatch girls και να “σπας πλάκα” με τους φίλους σου όπως δηλώνεις. Εάν σε αφήσει η περιορισμένη αντίληψη σου να σκεφτείς για ένα λεπτό εκτός του φάσματος της ματαιοδοξίας και της ανασφάλειας σου, ίσως συνειδητοποιήσεις την υπεροχή της δύναμης, του κουράγιου και της ομορφιάς των γυναικών που κριτικάρεις. Ενώ παράλληλα, αν σε αφήσει ο τρόμος της σκληρής πλευράς της ζωής – που εύχομαι από καρδιάς να έχεις την τύχη να μη γνωρίσεις ποτέ- ίσως αντιληφθείς και το άφταστο επίπεδο των πραγματικών ανδρών που βρίσκονται δίπλα από τις γυναίκες εκείνες, που μόνο κακόμοιροι δεν είναι όπως δηλώνεις, αλλά συχνά η βόλτα τους αυτή στην παραλία έχει ουσιώδη ρόλο, φυσικά σε αντίθεση με σένα που πήγες σαν “καλόπιστος τρίτος παρατηρητής” όπως αυτοχαρακτηρίζεσαι λανθασμένα, για να χαλαρώσεις το μάτι σου.