°C
14 October 2019

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο Δήμο Πεντέλης

Ο Λευτέρης Κοντουλάκος διαχωρίζει τη θέση του από την Δημοτική Αρχή Στεργίου …
Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο Δήμο Πεντέλης

Την ώρα που ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου επιδεικνύει εντυπωσιακή «κινητικότητα» με την παρουσία του σε όλες σχεδόν τις  πίτες που κόβονται αυτή τη περίοδο στα όρια του Δήμου,  σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης σχέσεων με την τοπική κοινωνία, βρέθηκε στο στόχαστρο της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή». Μάλιστα το γεγονός αυτό προκάλεσε κι αλυσιδωτές συνέπειες με την αντίδραση του πρ. Αντιδημάρχου, δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της τοπικής ΝΔ Λευτέρη Κοντουλάκου, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τα καταγγελλόμενα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε για άλλη μια φορά η διοίκηση Στεργίου» υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του, ο δημοτικός συνδυασμός Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, αναφερόμενος στην 1η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) Δήμου Πεντέλης.

Όπως αναφέρει η παράταξη, κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, η διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη απέσυρε τρεις κωδικούς από την προωθούμενη αναμόρφωση, ένας εκ των οποίων αφορούσε στην έκδοση φωτογραφικού λευκώματος για τα 100 χρόνια ιστορίας των Μελισσίων, κόστους 20.000 ευρώ, που -όπως υποστηρίζει ο συνδυασμός- έχει ήδη κυκλοφορήσει!

«Άρα, τι ήρθε να ζητήσει από τους δημοτικούς συμβούλους η διοίκηση; Να εγκρίνουν την πραγματοποίηση ή μη, δαπάνης για κάτι που έχει ήδη γίνει; Πόσο αυτό υπηρετεί τη νομιμότητα; Και τι θ’ αλλάξει όταν θα έρθει εκ νέου το θέμα να συζητηθεί;»  σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ο συνεδιασμός «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή» και καταλήγει:

«Περιμένουμε πραγματικά με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της διοίκησης, η οποία φαίνεται ότι «καίγεται» τόσο πολύ να… στηρίξει τους δικούς της ανθρώπους, ώστε δεν μπορεί να περιμένει καν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τους δώσει το οποιοδήποτε έργο.».

Και ενώ ο Δήμαρχος Πεντέλης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη με ανακοίνωσή του στις καταγγελίες, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Λ. Κοντουλάκου μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο facebook στην οποία σημειώνονται τα εξης:

«Περί λευκώματος το αφήγημα… δεν συνηθίζω να κρίνω αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης που συμμετέχω (άλλωστε ποιος είμαι εγώ), αλλά δεν μπορώ να ανέχομαι για άλλη μια φορά να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

Ναι υπάρχει σύννεφο πάνω από αυτό το λεύκωμα, ναι υπάρχει σύννεφο πάνω από ένα ντοκιμαντέρ για τα Βουρλά, ναι το κόστος είναι 20.000€ έκαστος (και ο γνωστός Λουμίδης στον καφέ του)… όμως όλα αυτά έχουν υπεύθυνο (σίγουρα), έχουν κάποιο όργανο που τα ψήφισε και δεν γίνεται να ανεχόμαστε πια οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν τα ψηφίζουμε αυτά να μπαίνουμε κάτω από τίτλους «Πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη η διοίκηση ΣΤΕΡΓΙΟΥ».

Όποιος έχει αυτή τη γίδα, ας την πάει ή στον κρεοπώλη ή ας τη φάει!!!

Όλα έχουν και ένα όριο!!!».

Στο θέμα παρενέβη και ο συνδυασμός «Συμπολιτεία» με ανακοίνωσή του στην οποία χαρακτηρίζει «σκοτεινή» την υπόθεση και δηλώνει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συμπολιτείας έχει ως εξής:

«Η διοίκηση Στεργίου για ακόμα μια φορά αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο. Ο δήμαρχος,  που επικαλείται τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, που μετέρχεται όλων των μέσων για την προβολή του, που δεν διστάζει να ρίχνει λάσπη στους πολιτικούς αντιπάλους του, που χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για την προβολή του, που 7 χρόνια δεν έκανε ένα έργο πνοής στην πόλη μας, έδειξε για μια ακόμα φορά το αληθινό του πρόσωπο.

Παράνομα και χωρίς να τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία, μέσω του ΟΠΑΘ, προχώρησε στην έκδοση ενός βιβλίου με τον τίτλο «100 χρόνια ΜΕΛΙΣΣΙΑ», για λόγους  αποκλειστικής και μόνο προβολής του. Την ώρα που το βιβλίο έχει ήδη εκδοθεί και κυκλοφορεί στους χώρους του ΟΠΑΘ -κολυμβητήριο Μελισσίων- την ίδια ώρα, δηλαδή εχθές το απόγευμα, η διοίκηση Στεργίου έφερε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την ψήφιση πίστωσης – αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του ΟΠΑΘ για την έκδοση του βιβλίου, ποσού 20.000 ευρώ!

Ο κ. Στεργίου, που με κάθε ευκαιρία επικαλείται (στα λόγια μόνο φυσικά) την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας, ανέθεσε σε συγκεκριμένο εκδότη, που έχει αναλάβει εδώ και χρόνια εργολαβικά την προβολή του, να τυπώσει το βιβλίο και μετά θα έβαζε τα όργανα του Δήμου να νομιμοποιήσουν τη παράνομη δαπάνη του… Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος εκ των υστέρων αναγκάσθηκε να αναβάλει το θέμα, πλην όμως το βιβλίο έχει ήδη εκδοθεί και βρίσκεται αποθηκευμένο στο Κολυμβητήριο Μελισσίων.

Όσα δε τραγελαφικά φέρονται ότι έγιναν στο προσυμβούλιο του κ. Στεργίου μιλούν από μόνα τους. Υποσχέσεις για πληρωμές εργασιών εκ των υστέρων, υπερτιμολογήσεις και διάφορα άλλα.

Την ιδιαίτερα σκοτεινή αυτή υπόθεση, όπου τα τυπωμένα αντίτυπα του βιβλίου βρίσκονται ήδη παράνομα αποθηκευμένα στις αποθήκες του Κολυμβητηρίου, η  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα την αποστείλει στη Δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειώσουμε  ότι εκτός του ποσού των ευρώ 20.000 για το βιβλίο, η διοίκηση Στεργίου δίνει επίσης 20.000 ευρώ για ένα ντοκιμαντέρ. Και όλα αυτά όταν υπάρχουν βασικές ανάγκες υποδομής σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές κ.λπ.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε τις εξηγήσεις στα ανεξήγητα του κ. Στεργίου.».

update 2.2.2018

Στη Συμπολιτεία απάντησε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πεντέλης κάνοντας λόγο για “δημοσιεύματα λάσπης”. Αναλυτκά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Οι μόνιμοι κατήγοροι του Δημάρχου Στεργίου για ακόμα μια φορά βγήκαν να πετάξουν λάσπη. Μετά από μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια καταδίκης του Δημάρχου επέστρεψαν στο γνώριμο γι’ αυτούς  έργο.

Η πιο κακή διοίκηση που είδαν ποτέ τα Μελίσσια, μιλάει για διαφάνεια και νομιμότητα. Ευτυχώς για την πόλη, οι δημότες τους έχουν δώσει τις απαντήσεις που τους αρμόζουν.

Όσον αφορά για την ακαταλληλότητα του Δημάρχου για την θέση αυτή, τους καλούμε να παρακολουθήσουν μια από τις δεκάδες βραβεύσεις του για το αυτοδιοικητικό του έργο, τοπικά και ευρύτερα και κυρίως να αφουγκραστούν την κοινωνία από την οποία έχουν αποκοπεί.”.