°C
20 July 2018

Ξένοι στην ίδια πόλη….

Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβριος» και ο ξαφνικός «χειμώνας» στις σχέσεις Στεργίου – Κουντουλάκου …
Ξένοι στην ίδια πόλη….

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το «χαμηλό  βαρομετρικό» που έφερε τον «χειμώνα» στις σχέσεις του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου και του πλέον στενού συνεργάτη του, έως και πρόσφατα καθώς φαίνεται,  καθώς και πρώτου σε σταυρούς προτίμησης δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του,  Λευτέρη Κουντουλάκου.

Οι αναρτήσεις του τελευταίου στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook περί «εμφυλίου» στον Δήμο Πεντέλης,  εξαιτίας του γεγονότος πως συνεργεία του Δήμου κατέβασαν από τα Μελίσσια αφίσες για τη συναυλία του Πλιάτσικα με την οποία έπεφτε η αυλαία του «Πολιτιστικού Σεπτεμβρίου», έδειξαν πως «υπάρχει θέμα».

KOYNTOYLAKOS

Οι πληροφορίες λένε πως οι αφίσες κατέβηκαν με προσωπική εντολή του ίδιου του Δημάρχου και μάλιστα με την επίμονη επανάληψή της καθώς αρχικά οι υπάλληλοι δυσκολεύονταν να κατανοήσουν το σκεπτικό με το οποίο ο Δήμαρχος ζητούσε να κατέβουν αφίσες, οι οποίες ουσιαστικά διαφήμιζαν μια δραστηριότητα του Δήμου.

Εδώ είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ουσία του όλου ζητήματος. Τοπικοί παράγοντες που γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» το πώς σκέπτεται ο Δήμαρχος θεωρούν πως μια τέτοια απόφαση δικαιολογείται μόνο στο βαθμό που ο κ. Στεργίου έχει αρχίσει να βλέπει ως πιθανό αντίπαλό του στις εκλογές του 2019 τον πρώην στενό συνεργάτη του. Οπότε κάθε επιτυχημένη εκδήλωση που «πιστώνεται»  στο αυτοδιοικητικό ενεργητικό  του κ. Κουντουλάκου αυτομάτως μεταφράζεται σε…  casus belli.

Οι ίδιοι τοπικοί παράγοντες εκτιμούν πως «ο Στεργίου ξέρει την Πεντέλη απέξω κι ανακατωτά» και κατά συνέπεια έχει πάρει τα μηνύματα πως ο αυτοδιοικητικός κύκλος του κλείνει και αναζητείται ο Δήμαρχος που θα μπορέσει να πάει την Πεντέλη στην «επόμενη εποχή», μ’ ένα σύγχρονο αυτοδιοικητικό μάνατζμεντ που θα μπορεί να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την πόλη και τους δημότες. Έχει, λένε οι ίδιες πληροφορίες, κάθε λόγο να ανησυχεί και να βλέπει πραγματικούς ή φανταστικούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, στο βαθμό τουλάχιστον που αποφασίσει να ακολουθήσει ως το τέλος τη γνωστή δήλωσή του «από το δημαρχείο στο νεκροταφείο».

Στην πολιτική πάντως, ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ». Διότι αν το ρήγμα με τον Λευτέρη Κουντουλάκο βαθύνει – και οι πληροφορίες αυτό λένε – δύσκολα θα είναι ρεαλιστική μια ακόμη θητεία Στεργίου.  Γι αυτό και κανείς δεν στοιχηματίζει πως οι δημοτικές εκλογές στην Πεντέλη αυτή τη φορά θα είναι «μία από τα ίδια». Αντίθετα προβλέπεται ίντριγκα και παρασκήνιο που θα συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των νυν και επίδοξων βουλευτών της ΝΔ στην περιοχή και με δεδομένο πως ό,τι έχει απομείνει από το τοπικό ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει να δώσει «γη και ύδωρ»  προς ΣΥΡΙΖΑ πλευρά.

Πληροφορίες λένε πως ο Δήμαρχος Πεντέλης αρχίζοντας να συναισθάνεται τις συνέπειες του «μετώπου» που άνοιξε, προσπαθεί να αποδώσει το όλο θέμα σε… παρεξήγηση, καθώς οι υπάλληλοι ερμήνευσαν κατά το δοκούν την εντολή του που αφορούσε γενικά όλες τις αφίσες. Η πλευρά Κουντουλάκου πάντως δεν φαίνεται να πείθεται από τις εξηγήσεις και ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες με συνεχείς αναρτήσεις του αναδεικνύει το γεγονός πως το Μέγαρο της Πλακεντίας θα είχε αφεθεί στην τύχη του αν ο ίδιος και οι Φίλοι του Μεγάρου δεν έπαιρναν πάνω τους τη διαρκή βελτίωσή του ώστε να είναι ένας βιώσιμος χώρος πολιτισμού, πόλος έλξης για όλο το Λεκανοπέδιο.

«Ο Στεργίου είναι έξυπνος και διορατικός άνθρωπος, οπότε ό,τι ξεκίνησε άγαρμπα και φτάνει στον καυγά δεν αποκλείεται  να καταλήξει «βελούδινα», για να εξασφαλίσει τουλάχιστον την υστεροφημία του» λέει εις εκ των παροικούντων στην Ιερουσαλήμ του Δημαρχείου.

Μένει να δείξει η ζωή…

ΥΓ: Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Αντώνης Φειδοπιάστης τρίβει τα χέρια του…