°C
06 December 2019

Πάνω στις στάχτες των ανθρώπων χτίζετε τα παιχνίδια σας!

Από την Αλκυόνη Χριστοδουλάκη …
Πάνω στις στάχτες των ανθρώπων χτίζετε τα παιχνίδια σας!

Ο αριθμός των νεκρών συμπολιτών μας αυξάνεται συνεχώς και οι κύριοι με τα κουστούμια και οι απέναντι με τα ράσα, άρχισαν τις ανόητες θεωρίες συνομωσίας τους. Ζούμε τη μέρα της Μαρμότας με την πάντα αναμενόμενη και παντελώς ανούσια πρακτική της απόλυτης αποποίησης ευθυνών.

Έχουμε τον κύριο Τσίπρα, «αρχηγό» και πρωθυπουργό μας, να ποζάρει στα κανάλια και να εκφράζει την ανησυχία του για εμπρησμό. Κύριε Αλέξη μας, και ο εμπρησμός δική σας ευθύνη ήταν! Οφείλετε να έχετε πλάνο αντιμετώπισης ακόμα και για αυτό! Είναι αδιανόητο να εκπλήσσεστε κάθε χρόνο σε αυτή την κατακα(η)μένη χώρα. Πρέπει το κράτος να έχει προβλέψει να έχει συστήματα έγκαιρου εντοπισμού των εστιών, σωστά τοποθετημένες τις μονάδες πυρόσβεσης! Και σε τελική ανάλυση να συλλάβει τους εμπρηστές πρίν βάλουν τη φωτιά.
Βγήκε ο Τόσκας και μεταξύ άλλων δήλωσε, ότι την Κυριακή στα Γεράνεια, στην ίδια περιοχή, ξέσπασαν άλλες δύο πυρκαγιές που τέθηκαν υπό έλεγχο. Κολακείες ζητούσε; Πλάκα μας κάνουν όλοι οι κοστουμάτοι; Είχες ήδη ξέσπασματα πυρκαγιάς και δε φρόντισες να είσαι σε ετοιμότητα για την απόλυτη τραγωδία που έζησε ο κόσμος;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης, από το Μάιο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου! Μίλησε ξεκάθαρα για τις ελλείψεις της πυροσβεστικής σε προσωπικό, σε οχήματα, σε εναέρια ενίσχυση. Η πιο προφητική δήλωση του ήταν η εξής: «κάνω τον σταυρό μου να μην έχω δύο πολύ μεγάλες πυρκαγιές σε δύο διαφορετικά σημεία της χώρας ώστε να χρειαστεί να σπάσω τις δυνάμεις μου και να μην μπορέσω να ανταποκριθώ». Δεν έπιασε τόπο ο σταυρός όπως φαίνεται. Την περίοδο αυτή του Μάη λοιπόν που ο ειδικός «ικέτευε» για βοήθεια, ο Τσίπρας έτρωγε στο προεδρικό μέγαρο σφυρίδα με τον Κάρολο.
Κι έρχονται κάπου εδώ όλα τα πνεύματα αντιλογίας και μας τονίζουν ότι το κρίμα είναι στο λαιμό των προηγούμενων κυβερνήσεων. ΟΧΙ. Το κρίμα είναι στο λαιμό όλων των κυβερνήσεων. Το αίμα των συμπολιτών μας είναι στα χέρια όλων των κυβερνήσεων. Το πυροσβεστικό σώμα έχει 2.500 οχήματα, κι έχουμε 3000 κρατικά αυτοκίνητα. Ποια θεωρία συνομωσίας θα σας σώσει αυτή τη φορά; Η μόνη διαφορά του Τσίπρα από Καραμανλικές και Παπανδρεϊκές κυβερνήσεις είναι ότι αυτός δε λέει να παραιτηθεί με τίποτα. Ας καίγεται η χώρα. Ας πνίγεται η χώρα. Όσο κάθεται στη χρυσή του καρέκλα θα επιμένει. Θα αγοράσει και γραβάτες.

Μέσα σ’όλα έχουμε και τα γνωστά παραληρήματα της Εκκλησίας. Δηλώνει ο Αμβρόσιος ότι φταίει ο Τσίπρας κι όλοι οι υπόλοιποι άθεοι για την καταστροφή. Ο θεός δηλαδή στο μυαλό του Αμβρόσιου είναι τόσο μεγαλόψυχος ώστε να κάψει παιδιά ζωντανά προκειμένου να τιμωρήσει τον κακό Τσίπρα. Εντάξει. Καλό θα ήταν η Εκκλησία να αφήσει τις μεταφυσικές κατηγορίες , και αντί να προσεύεχεται από τις επαύλεις της για τις ψυχές του κόσμου, να αρχίσει να ανοίγει τις πόρτες σε μοναστήρια, ναούς και να διαθέσει μεγάλα ποσά –που διαθέτει- ώστε να βοηθήσει στο πρακτέο τους πληγέντες.

Καιγόμαστε ζωντανοί 30 μέτρα από τη θάλασσα και οι υπεύθυνοι οργανώνουν κυνήγι μαγισσών.

Πρώτη δημοσίευση:Παραπολιτικά Κρήτης