°C
06 December 2019

Πρώτη φορά… σινεμά για παιδιά στα Βριλήσσια

Από το Cine-Δράση την Κυριακή 8 Μαΐου ώρα 11:00μμ στο ΤΥΠΕΤ Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (Ice Age 4: Continental Drift) …
Πρώτη φορά… σινεμά για παιδιά στα Βριλήσσια

Σε έναν απολύτως ασφαλή χώρο για τα παιδιά, αυτόν της αίθουσας Νίκος Εγγονόπουλος (πρώην ΤΥΠΕΤ, Π. Μπακογιάννη 38-42 Βριλήσσια) όπου οι γονείς, οι παππούδες, τα μεγαλύτερα αδέλφια ή όποιος συνοδεύει τους μικρούς θεατές μπορεί παράλληλα να απολαύσει έναν καφέ ή να παίξει με τα μικρότερα παιδιά στην γειτονική παιδική χαρά, το Cine-Δράση οργανώνει την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11:00πμ την πρώτη του προβολή για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αλλά και για όποιον αισθάνεται παιδί ανεξάρτητα από τα χρόνια που τον βαραίνουν. Η πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται μέσα στα πλαίσια μιας προσπάθειας να καθιερώσουμε από το φθινόπωρο εβδομαδιαίες προβολές ταινιών για παιδιά, με ταινίες ποιοτικές που έχουν απολαύσει, μέχρι στιγμής, αναρίθμητα παιδιά σε κάθε μέρος της γης.
Θα αναρωτιόταν κάποιος -και θα είχε και δίκιο- «γιατί αυτό σε μια εποχή όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να βλέπουν σπίτι τους όποια ταινία θέλουν;». Η αλήθεια είναι ότι ένα μέρος του σινεμά είναι η ταινία που παρακολουθεί κάποιος. Ένα άλλο όμως (και εμείς ακόμα δεν έχουμε καταλήξει ποιο είναι κάθε φορά το σπουδαιότερο) είναι να την παρακολουθεί με παρέα, με μια ομάδα. Να έχει άλλους ανθρώπους γύρω του, να μπορεί μαζί τους να γελάει ή να κλαίει, να κρίνει και να σχολιάζει στο τέλος. Είναι μια επιπλέον ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας, όλοι μικροί και μεγάλοι, να κάνουμε καινούριους φίλους, να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους παλιούς, εν τέλει για να βγούμε από την απομόνωσή μας.
Η επόμενη προβολή θα είναι την Κυριακή 22 Μαΐου (την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο)με την ταινία “Wall-e”
Οι ταινίες προβάλλονται μεταγλωττισμένες

Λίγα λόγια για την ταινία
Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων
(Ice Age 4: Continental Drift)

ΗΠΑ, Animation , 2012. Διάρκεια: 94′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Σκηνοθεσία: Στιβ Μαρτίνο, Μάικ Θερμάγιερ.
Η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του, καταλήγει στο κέντρο της Γης και προκαλεί τόσο ισχυρή σεισμική δραστηριότητα που ένα παγόβουνο αποκολλάται και παρασύρει τους Μάνι, Σιντ και Ντιέγκο στη θάλασσα. Οι τρεις φίλοι χάνονται στον ωκεανό και ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν. Χρησιμοποιώντας το παγόβουνό τους ως προχειροφτιαγμένο καράβι, ξεκινούν μια επική θαλάσσια περιπέτεια. Στο μεγάλο ταξίδι της επιστροφής έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα και πειρατές, ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο και οδηγούνται σε ανεπανάληπτες ηρωικές πράξεις. Πίσω στην ξηρά η Έλι και τα υπόλοιπα ζώα προσπαθούν να βρουν καταφύγιο μακριά από τους απανωτούς σεισμούς που καταστρέφουν τη γη τους. Σε εξαιρετική φόρμα η προϊστορική παρέα καβαλάει τα κύματα με κέφι και επιτυχημένα κωμικά τρικ. Και, φυσικά, υπάρχει ο Σκρατ που αυτή τη φορά, κυνηγάει το βελανίδι του σε μέρη που κανένας προϊστορικός σκίουρος δεν έχει βρεθεί ποτέ και ο οποίος με τέσσερις-πέντε σύντομες βινιέτες κλέβει την παράσταση, ξεπερνώντας τον εαυτό του σε αυτή τη συνέχεια της χαμένης Σκρατλαντίδας.