°C
12 November 2019

Απίστευτο! Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό μέσα στη λαϊκή αγορά της Νέας Πεντέλης!

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί κάθε Σάββατο …
Απίστευτο! Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό μέσα στη λαϊκή αγορά της Νέας Πεντέλης!

Απίστευτες σκηνές κυκλοφοριακού χάους ζει κάθε Σάββατο η Νέα Πεντέλη. Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς σε συνδυασμό με την κίνηση στα μαγαζιά πέριξ της πλατείας και το τοπικό σουπερ μάρκετ δημιουργούν τρομαχτική συγκέντρωση οχημάτων, η οποία δεν είναι διαχειρίσιμη.
Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο 28 Απριλίου , γύρω στις 3 μ.μ, μέσα στη λαϊκή αγορά, όπως το περιέγραψαν συνδημότες μας στο myΠΕΝΤΕΛΗ. Οδηγός εκνευρισμένος από το μποτιλιάρισμα που υπήρχε ως συνήθως περιμετρικά της πλατείας και καθώς δεν έβρισκε διέξοδο πρόσβασης προς το σπίτι του είχε τη φαεινή ιδέα να επιχειρήσει να περάσει με το αυτοκίνητό του μέσα από τη λαική αγορά επί της Αγ. Παρασκευής! Και ακολούθησαν τα χειρότερα!
31870664_1928711367180720_4763363067658502144_n
Ο οδηγός στην προσπάθειά του να διασχίσει το δρόμο στον οποίο ήταν ακόμα στημένοι οι πάγκοι της λαϊκής και ψώνιζαν καταναλωτές τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι νεαρή γυναίκα. Ακολούθησαν σκηνές απίστευτης έντασης με την νεαρή γυναίκα να σφαδάζει από τους πόνους, τον οδηγό να επιχειρεί να φύγει από το συμβάν που ο ίδιος δημιούργησε και να δέχεται επίθεση από τους εξαγριωμένους παρευρισκόμενους. Δηλωτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ακόμη και το ασθενοφόρο που κλήθηκε για να παραλάβει την τραυματία ανταποκρίθηκε στη κλήση γύρω στις 4.30 μμ προκειμένου να έχει αδειάσει ο δρόμος από τους πάγκους και να προσεγγίσει!
31909239_1928711383847385_9120456700522921984_n
Κάτοικοι των συγκεκριμένων οδών δηλώνουν αγανακτισμένοι με την όλη κατάσταση. Απευθύνονται διαρκώς στη δημοτική αρχή αλλά όπως λένε δεν παίρνουν καμία απάντηση. Ακόμη και ο τοπικός αντιδήμαρχος Λευτέρης Κιτσούλης, ο οποίος λίγο πριν το περιστατικό ήταν στην περιοχή, έσπευσε να εξαφανιστεί για να μη γίνει αποδέκτης της αγανάκτησης για την κατάσταση που επικρατεί.
31924545_1928711393847384_9024754735994896384_n
“Συνολικά η λειτουργία της λαϊκής αγοράς είναι προβληματική” δηλώνουν κάτοικοι επί της οδού Αγ. Παρασκευής και ζητούν να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μη συμβαίνουν όλα αυτά τα εξωφρενικά και κάθε Σάββατο από το πρωί μέχρι και το απόγευμα το κέντρο της Νέας Πεντέλης να είναι ουσιαστικά απροσπέλαστο και να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όπως αποδείχτηκε στην πράξη.
Για το σοβαρό αυτό ζήτημα το myΠΕΝΤΕΛΗ ζήτησε την άποψη του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Πεντέλης Λευτέρη Κοντουλάκου, ο οποίος μας είπε: “Είναι πολύ λυπηρό μια συμπολίτης μας να τραυματίζεται μέσα στην λαϊκή . Η αλήθεια είναι πως η λαϊκή εντός οικιστικού ιστού δημιουργεί πολλά προβλήματα στην λειτουργία της πόλης . Οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να την καθαρίζουν όμως οι άνθρωποι που υποτίθεται πως τηρούν τους κανόνες λειτουργίας της είναι άφαντοι . Η λαϊκή πρέπει να φύγει μέσα από τον οικιστικό ιστό, γιατί όταν δημιουργήθηκε ήταν άλλες οι συνθήκες στην πόλη της Νέας Πεντέλης , λιγότεροι κάτοικοι , λιγότερα μαγαζιά. Αξίζει να σημειώσουμε δε πως είναι και η ακριβότερη λαϊκή που υπάρχει αν συγκριθεί με τις άλλες λαϊκές στους γειτονικούς μας δήμους . Μπορεί να λειτουργήσει εκτός οικιστικού ιστού με σύγχρονες μεθόδους, αυτό όμως είναι θέμα βούλησης που η σημερινή διοίκηση δεν βλέπω να την έχει. Και για το ζήτημα αυτό αποδεικνύεται τελικά πως χρειάζεται μια νέα διοίκηση που θα κοιτάζει το συμφέρον της πόλης και όχι τα «συμφέροντα»”.