°C
25 February 2020

O Λευτέρης Κοντουλάκος βγαίνει …. Μπροστά!

Η πρωτοβουλία "Μπροστά Μαζί" πρόπλασμα δημοτικού συνδυασμού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές …
O Λευτέρης Κοντουλάκος βγαίνει …. Μπροστά!

Την Πρωτοβουλία Πολιτών “Μπροστά Μαζί” ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κοντουλάκος. Μετά την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως Πρόεδρος της ΝΔ Πεντέλης, ο Λευτέρης Κοντουλάκος δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία πως προτίθεται να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η άρτια παρουσίαση της Πρωτοβουλίας μέσω διαδικτύου δείχνει πως ο κ. Κοντουλάκος ήδη έχει σχηματίσει ένα πυρήνα στενών συνεργατών και οι πληροφορίες λένε πως οι βασικές προτεραιότητες είναι η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου δημοτικού προγράμματος και για τις τρεις δημοτικές ενότητες (Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και Μελίσσια) καθώς και η συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου που θα περιλαμβάνει από συνταξιούχους μέχρι καθηγητές Πανεπιστημίου, με αναφορές σε όλο το πολιτικό φάσμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο Κοντουλάκου θα βρίσκεται και πολύ γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφος!

kontoulakos1

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Κοντουλάκου:

Στις 20 Φεβρουαρίου 2018 πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση: να αυτονομηθώ από τον δημοτικό συνδυασμό που από τη μια με ανέδειξε, αλλά από την άλλη τον βοήθησα -με όλες μου τις δυνάμεις- να ανορθώσει τον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης.

Θεωρούσα τότε κι ακόμη σήμερα θεωρώ ότι αυτό έπρεπε να γίνει. Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ Δήμος Πεντέλης-Μελισσίων-Νέας Πεντέλης να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα, αφού πρώτα επουλώσει τα τραύματά του.

Το ΠΙΣΤΕΥΑ και το ΠΙΣΤΕΥΩ

Γι’ αυτό ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ και γι’ αυτό θα συνεχίσω να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ.

Αυτό ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ κι αυτό θα ΠΡΟΣΠΑΘΩ.

Ο Δήμος λοιπόν, αναμφισβήτητα, στάθηκε στα πόδια του. Όμως τώρα πρέπει να τρέξει. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να ΑΘΡΟΙΣΟΥΜΕ δυνάμεις κι όχι να ΔΙΑΙΡΟΥΜΕ, ούτε πολίτες, ούτε δημότες, ούτε τις τοπικές κοινωνίες.

Γι’ αυτό αποχώρησα από τη Δημοτική Συμμαχία: διότι θεωρώ ότι απεμπόλησε -ως συνδυασμός- τα οράματα και τις αρχές που προεκλογικά είχαμε διακηρύξει, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, ως αυτόνομος συνδυασμός είχαμε διατρανώσει.

Η «Επόμενη Ημέρα» και το Αύριο στον Δήμο μας δεν είναι θέμα προσώπων. Δεν είναι άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών -δεν μπορεί να είναι πυξίδα ματαιοδοξίας. Πρέπει να είναι πολλαπλασιασμός δυνάμεων -πρέπει να είναι γνώμονας προοπτικής.

Ένας Δήμος δεν μπορεί να είναι ενός ανδρός αρχή. Είναι το σπίτι ΟΛΩΝ μας και γι αυτό ΟΛΟΙ πρέπει να πάρουμε την ΕΥΘΥΝΗ των προτάσεων και να αναλάβουμε την υποχρέωση να αρθρώσουμε λόγο συγκροτημένο, πειστικό, σύγχρονο, ενωτικό, διεκδικητικό προσανατολισμένο στην επόμενη ημέρα.

Δεν πρέπει να μας νοιάζουν όσα έγιναν. Πρέπει να μας ενδιαφέρουν όσα οφείλουμε να κάνουμε
Δεν πρέπει να μας διχάζει το χθες. Πρέπει να μας ενώνει η αγωνία του αύριο.
Δεν πρέπει να μας κρατούν στο έδαφος τα βαρίδια του παρελθόντος και οι νοοτροπίες του. Πρέπει να μας δίνουν φτερά οι προοπτικές του αύριο και οι ευκαιρίες του.
Δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που μας οδήγησαν και δημιούργησαν το πρόβλημα. Και πρέπει με ΘΑΡΡΟΣ να παραδεχθούμε ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Αττικής έχει μείνει ουραγός.

Υπό το πρόσχημα του νοικοκυρέματος και μιας δήθεν οικονομικής «τακτοποίησης», η δημοτική Αρχή είχε και έχει μια μονοδιάστατη και μίζερη προσέγγιση που αποσκοπεί σε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και όχι σε μακράς πνοής σχεδιασμό. Γι’ αυτό και ο Δήμος έχασε ευκαιρίες ανάπτυξης, προόδου και εκσυγχρονισμού. Έμεινε στάσιμος όταν όλα γύρω μας αλλάζουν.

ΕΜΕΙΣ θα μείνουμε ίδιοι;

Μπορούμε να αλλάξουμε;

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και λέμε: «ΝΑΙ! Μπορούμε!»

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και βγαίνουμε μπροστά σε μια «Πρωτοβουλία Πολιτών» που θέλουμε να συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα, να τη σχεδιάσουμε, να τη διεκδικήσουμε… και να την ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.

Τολμάμε να ανοίξουμε το διάλογο για ΕΜΑΣ, με ΕΜΑΣ.

Παίρνουμε την «Πρωτοβουλία» να συζητήσουμε και συναποφασίσουμε για το αύριο: του δρόμου, της γειτονιάς, της κοινοτικής ενότητας, του Δήμου μας. Παίρνουμε την «Πρωτοβουλία» να αλλάξουμε: ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ!

Ελευθέριος Π. Κουντουλάκος”