°C
25 February 2020

Άγριο «χαστούκι» Κοντουλάκου σε Στεργίου!

Η διοίκηση κοιτάζει «πίσω», όταν οι Πολίτες έχουμε ανάγκη να πάμε «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ».
Άγριο «χαστούκι» Κοντουλάκου σε Στεργίου!

Αποχωρεί οριστικά από το συνδυασμό του Δημήτρη Στεργίου Καψάλη ο Λευτέρης Κοντουλάκος και παραμένει στο δημοτικό συμβούλιο της Πεντέλης ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πλέον, σύμφωνα με δήλωσή του.

Η απόφαση αυτή του Λευτέρη Κοντουλάκου σίγουρα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.  Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον και ως το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ανεξαρτητοποίησης. Ήδη από το καλοκαίρι οι σχέσεις του πρώην  αντιδημάρχου και εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας Λευτέρη Κοντουλάκου και του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη βρίσκονταν στο ναδίρ. Η προσπάθεια «γεφύρωσης» που επιχειρήθηκε κάποια στιγμή από την πλευρά του Δημάρχου με καφέ στου “Μπάκα” μεταξύ των δύο αντρών – όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το myΠΕΝΤΕΛΗ –  όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά έκανε ακόμη πιο οξυμένες τις σχέσεις τους. Γεγονός που έγινε αντιληπτό και στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των σχολείων της Πεντέλης στο Μέγαρο της Πλακεντίας.

Το «ποτήρι» ωστόσο ξεχείλισε με την υπόθεση της εκτύπωσης λευκώματος για τα Μελίσσια καθώς απλώθηκε η βαριά σκιά της σκανδαλώδους κακοδιαχείρισης ( το λεύκωμα πρώτα εκτυπώθηκε με απευθείας ανάθεση  και μετά επιχειρήθηκε να ληφθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για την πληρωμή του!) πάνω από τη διοίκηση Στεργίου.

Το ερώτημα πλέον είναι τι θα κάνει από δω και πέρα ο Λευτέρης Κοντουλάκος,  καθώς πέρα από την αυτοδιοικητική επιρροή που διαθέτει, συμβαίνει να είναι και ο Πρόεδρος της ΝΔ Πεντέλης. Σε κάθε περίπτωση  η ανεξαρτητοποίησή του διαμορφώνει ένα εντελώς  νέο σκηνικό στην πολιτική ζωή της πόλης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το σημερινό Δήμαρχο και μέλος της ΝΔ, Δημήτρη Στεργίου Καψάλη.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης του Λευτέρη Κοντουλάκου έχει ως εξής:

«Μετά από διαδρομή 15 χρόνων στο πλευρό του Δημήτρη Στεργίου Καψάλη και δίνοντας τη μάχη σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να διαχωρίσω τη στάση μου.

Όχι από τα «πιστεύω» του συνδυασμού «Δημοτική Συμμαχία», αλλά από τις «πρακτικές» που ακολουθεί πλέον η διοίκηση Στεργίου – Παπακωνσταντίνου.

Οι τελευταίες εξελίξεις δυστυχώς καταδεικνύουν ότι η «διαφάνεια», η «καθαρότητα», η «λογοδοσία», η «χρηστή διοίκηση» και ο «σεβασμός στον πολίτη-δημότη» είναι πλέον λέξεις περασμένων εκλογικών διακηρύξεων κι όχι τα «πιστεύω» της διοίκησης.

Παραμένουν όμως τα δικά μου.

Η παράταιρη συνδιοίκηση Στεργίου – Παπακωνσταντίνου στερείται οράματος, στόχων και προοπτικής.

Κάθε μέρα που περνά εγκλωβίζει το Δήμο σε λογικές του χθές.

Σε πρακτικές που θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές και τις πλέον αποτυχημένες διοικήσεις του παρελθόντος.

Η διοίκηση κοιτάζει «πίσω», όταν οι Πολίτες έχουμε ανάγκη να πάμε «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Αναλαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί : τόσο στα καλά, όσο ΚΥΡΙΩΣ στα κακά όλων αυτών των ετών.

ΟΜΩΣ … δεν μπορώ να είμαι συμμέτοχος και συνένοχος σε όσα ολέθρια επιφυλάσσει το μέλλον αυτής της διοίκησης.

Κοντουλάκος Π. Ελευθέριος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος».